•  Tessék, csak tessék! – A kereskedő cívisek nyomában Debrecenben

  civis
  Ha Debrecen, akkor rögtön rávágjuk: cívisváros. De vajon mit jelent ez a szó, és kik voltak valójában a cívisek: mivel foglalkoztak és hogy éltek? Egyáltalán, hogyan és mikor alakult ki egy ekkora város a puszta közepén? Kik építették, és hogyan virágoztatták fel a 19. században? Minderre választ kapunk kétórás belvárosi sétánk során, tartsanak velünk!
   
 •  Ide jártatok Ti… – irodalmi városnéző séta Debrecenben

  irodalmi
  Tematikus városi sétánkon most a Debrecenben megfordult legnagyobb magyar íróknak, költőknek eredünk a nyomába – megnézzük, hogy hova jártak felolvasni az Ady Társaság illusztris tagjai, hogy hol lépett a világot jelentő deszkákra Arany János, és hogy hol tanult az irodalmi élet színe-java. Tartsanak velünk!
   
 •  Terítéken Debrecen – gasztrobarangolás az Alföld szívében

  gasztro
  Debrecen: tájegységek és kultúrák találkozása, ahol pulykakakast kéne venni, és ahol párosan szép az élet - pláne, ha a főtt debrecenire gondolunk! Az ételeket, az étkezést a fókuszba állító izgalmas és testileg-szellemileg is tartalmas tematikus sétánk során megismerhetik, hogy milyen gasztronómia alakult ki e sajátos tájon. Legyen a vendégünk!