emese

Káldi Emese

cégvezető, túravezető

Könyvtár-magyar szakos tanári végzettségem van. Meg két építész szülőm. És egy férjem, akivel gyakran bóklásztunk külföldön városokban, kezünkben bedekkerrel, olykor mégis teljesen elveszettnek érezve magunkat. Ez így együtt adta ki az ImagineBudapest létrehozásának ötletét. Mert bár szeretek elveszni Budapesten, ugyanakkor mégis jólesik meglátni végre az összefüggéseket, a nagyobb várostörténeti kapcsolódásokat. Mert jó tudni, hogy mi miért és kiknek köszönhetően lett olyan, amilyennek most látjuk: szépnek vagy csúnyának, élhetőnek vagy elviselhetetlennek, otthonosnak vagy teljesen idegennek – ez esetben mindegy. Szeretném, ha mások is így lennének ezzel. Ha magyarok, külföldiek, fiatalok vagy idősebbek is átéreznék ennek a városnak az utcákat burkoló aszfaltnál sokkal mélyebben rejtező kötődéseit, a város szövetét, rendszerét. Mert rendszere kétségkívül van neki, még ha nem is mindig igazodunk el benne.

marci

Káldi Marci

ügyvezető

Kicsit, mint a mesében… A legkisebb gyermek a családban – és az egyetlen fiú – aki úgy tűnik tovább viszi a szülői ház „örökségét”, az építészmérnök szakmát. Az utam azonban nem volt kikövezve. Sok mindenbe belekóstoltam, amíg eljutottam az ImagineBudapestig. Voltam közgazdász-hallgató, „büfés”, számítástechnikus, majd három évig Írországba költöztem. Itt kapcsolódtam be a turizmusba is egy kicsit, és nem utolsó sorban itt jöttem rá arra, hogy mit is jelent az otthon, a város, a fiatalkori élmények, amelyek semmihez sem hasonlíthatóak és soha sehol máshol nem lehetnek jelen. Lehet máshol jobban élni, lehet könnyebb a boldogulás, egyszerűbbek a mindennapok, de nem tudok elképzelni még egy ilyen várost, mint Budapest. Mert itt vannak az ismert utcasarkok, illatok, zajok, elkapott pillanatok, emberek, melyek nem csupán ismertségük okán töltik meg a lelket boldogsággal... Nem volt könnyű ezt észrevenni, de most már én is azon dolgozom, hogy másoknak egy picit gyorsabban sikerüljön. Remélem, nem hiába!

zsofi

Stella Szonja


túravezető


Történelem-olasz szakon végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán, ahol jelenleg történelem szakos doktorandusz vagyok. Budapesten születtem, mindig is itt éltem, és a világ minden kincséért sem élnék máshol. Szerencsésnek mondhatom magam, mert eddigi életem során elég sokat utazhattam – főleg szüleimmel: grafikus apa, és dekoratőr anya –, akiknek hála nyitottá váltam az építészetre, a művészettörténetre, és más nemzetek kultúrájára is. Saját hazámat is előszeretettel járom, kiváltképp fővárosunkat – szülővárosomat, és szeretek vele dicsekedni, büszkélkedni, megmutatni másoknak, akik nem, vagy csak kevéssé ismerik. Pár évvel ezelőtt egy barátnőm vitt el az első Imagine Budapest sétára, és onnantól kezdve állandó vendége lettem sétáiknak. Nagyon megszerettem őket, így amikor lehetőség nyílt rá, hogy a csapat tagjává váljak, nagy örömmel mondtam igent – olyan, mintha egy varázslatos világ színfalai mögé jutottam volna be. Igyekszem olyan színvonalon segíteni a csapat munkáját, amely miatt én is hűséges vendégükké váltam.